ΓΕΝΙΚΟΣ ΒΙΟΧΗΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

Ο ασθενής θα πρέπει να είναι νηστικός για 10- 12 ώρες και το προηγούμενο βράδυ να έχει φάει ένα ελαφρύ γεύμα. Επίσης να μη γίνεται κατανάλωση αλκοόλ το 24ωρο πριν την αιμοληψία. Επειδή κάποιες εξετάσεις επηρεάζονται με το κάπνισμα , συνιστάται να μην καπνίζετε το πρωί πριν την αιμοληψία.

Για τις εξετάσεις: Γενική Αίματος (Αιματοκρίτης, Λευκά Αιμοσφαίρια, Αιμοπετάλια), ΤΚΕ(Ταχύτητα Καθίζησης Ερυθρών), CRP (C-αντιδρώσα πρωτείνη), τρανσαμινάσες(SGOT, SGPT),CPK(Φωσφοκινάση της κρεατίνης), Ασβέστιο δεν απαιτείται νηστεία.

Σίδηρος (Fe) : η αιμοληψία να γίνεται πρωινές ώρες .

Γλυκοζυλιωμένη Αιμοσφαιρίνη (HbA1C): δεν απαιτείται κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία.

Λιπιδαιμικός Έλεγχος(Χοληστερόλη,HDL-χοληστερόλη,LDL-χοληστερόλη, Τριγλυκερίδια): o “ασθενής” θα πρέπει να είναι νηστικός για 10- 12 ώρες και το προηγούμενο βράδυ να έχει φάει ένα ελαφρύ γεύμα. Σταθερό πλήρες διαιτολόγιο τις 2 προηγούμενες εβδομάδες. Όχι κατανάλωση αλκοόλ τις προηγούμενες τρεις ημέρες .Όχι έντονη μυϊκή δραστηριότητα κατά το τελευταίο 24ωρο. Αναβολή σε περίπτωση stress του οργανισμού(τραύματα χειρουργικών επεμβάσεων, λοιμώξεις, έμφραγμα, αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο).

share:
ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟ ΑΓΑΘΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
Η ΥΓΕΙΑ
© 2022 bioprolipsivolou.gr | all rights reserved | web design & development by Puppets