ΟΡΜΟΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

TSH(Θυρεοειδοτρόπος ορμόνη), FT4(Ελεύθερη Θυροξίνη),FT3(Ελεύθερη Τριϊωδοθυρονίνη), T4, T3: πρωϊνή αιμοληψία, πριν τη λήψη των αντίστοιχων φαρμάκων. Δεν απαιτείται νηστεία.
CT(Καλσιτονίνη): απαιτείται νηστεία για 8 ώρες. Η λήψη καλό είναι να γίνεται πρωινή ώρα.

PTH(Παραθορμόνη): o εξεταζόμενος πρέπει να είναι νηστικός για 12 ώρες πριν την αιμοληψία η οποία πρέπει να γίνεται πρωί (7-10 π.μ).

PRL (Προλακτίνη): η αιμοληψία πρέπει να γίνεται πρωί με την προϋπόθεση ο εξεταζόμενος να έχει ξυπνήσει 2-3 ώρες πριν. Πρέπει επίσης να αποφεύγεται για 2 ημέρες πριν την αιμοληψία η χρήση φαινοθειαζινών, οιστρογόνων, αντιυπερτασικών, αμφεταμινών, α-μεθυλντόπα.

Για τις γεννητικές ορμόνες,FSH(Ωοθυλακιοτρόπος),LH(Ωχρινοτρόπος),Οιστραδιόλη,Προγεστερόνη, Δ4 Ανδροστενδιόνη, επειδή οι τιμές τους μεταβάλλονται κατά τη διάρκεια του εμμηνορυσιακού κύκλου, θα πρέπει να ενημερώνεται αντίστοιχα το εργαστήριο για τη σωστή αξιολόγηση των αποτελεσμάτων. Για την Προγεστερόνη και η Δ4 Ανδροστενδιόνη λόγω της ημερήσιας διακύμανσης των επιπέδων τους , η μέτρηση θα πρέπει να γίνεται το πρωί.

ACTH( Φλοιοπεπινεφριδιοτρόπος ορμόνη): Ο εξεταζόμενος πρέπει να είναι νηστικός πριν την αιμοληψία η οποία θα πρέπει να γίνεται το πρωί (8-10 π.μ).

share:
ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟ ΑΓΑΘΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
Η ΥΓΕΙΑ
© 2022 bioprolipsivolou.gr | all rights reserved | web design & development by Puppets